Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Trygghetstänk bakom skolprotest

Föräldraprotester i Ronneby mot att barnen i en friskola skulle dela entré med flyktingbarn har väckt uppmärksamhet. Men enligt Thorengruppen, som driver friskolan, var orsaken till att skolan motsatte sig lösningen trygg- och säkerhetsaspekter.

Reaktionen hade blivit exakt densamma vare sig en idrottsförening eller PRO hyrt lokalerna, mitt i skolans hjärta, säger Thorengruppens affärsområdeschef Katharina Sjögren-Edström till Sydöstran.

Skolan hade först gått med på en lösning som innebar att undervisningsverksamhet för drygt hundra nyanlända barn skulle dela entré med friskolan. Flyktingbarnen får nu i stället andra utrymmen, som dock är mindre.

Thorengruppen menar att det skulle bli svårt att garantera friskolebarnens säkerhet och trygghet om ett stort antal andra personer - elever, föräldrar och personal - skulle inhysas i samma skolbyggnad.