Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Trygghetsboende stängs inte

Vad ska hända med trygghetsboendet på Björkbacken? undrade två Hasselabor vid senaste kommunfullmäktige. Nu finns beslut på att trygghetsboendets fyra platser blir kvar.

Annons

Beslutet om intagningsstopp på Björkbacken har upprört i Hassela. Två Hasselabor ställde frågor i ärendet vid kommunfullmäktigesammanträdet i december, och en delfråga var huruvida de fyra trygghetslägenheterna ska färdigställas och hyras ut.

– De är färdigställda nu, men det har blivit en miss där, förklarade Åke Bertils, (S), ordförande i omsorgsutskottet.

Han lovade att dessa lägenheter inte ska beröras av intagningsstoppet. Nu har även kommunstyrelsen fastställt saken, och då intagningsstoppet nu genomförs på Björkbacken undantas trygghetsboendet.

Hur länge övriga boende får bo kvar innan man gör en flytt för att börja med de aviserade underhållsåtgärderna kan dock inte Åke Bertils svara på:

– Vid en viss gräns måste vi flytta ur, fast jag har ingen uppfattning om när vi ska börja utflyttningen. Men detta kommer inte att bli något annorlunda än när vi åtgärdade Bergesta och Hagängsgården.

Åke Bertils har lovat att besvara Hasselabornas frågor på plats, och den 30 januari ska han och sannolikt någon ytterligare ledamot i omsorgsutskottet komma till Hasselagården.