Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Trygghet föder frihet

Om respekten för lagen ska kunna upprätthållas och om individuell rättskipning ska kunna undvikas är det viktigt att lagöverträdelser bestraffas hårt och snabbt, och att lagarna är i samklang med den folkliga rättsuppfattningen.

Bortsett från bevarandet av nationens fortbestånd är det statens viktigaste uppgift att garantera medborgarnas trygghet och säkerhet.

Inom demokratins ramar måste varje medborgare få uttrycka sina åsikter utan att antastas av våldsamma vänster/högeraktivister som misshandlar och trakasserar. Jag förstår inte att deras moderpartier inte griper in och uppmanar dessa odågor att lära sig att debattera i stället. Men de klarar nog bara av våld.

Trygghet är en förutsättning för frihet. I otrygghetens spår följer våld och instabilitet. Brottoffers intressen måste sättas framför brottslingars intressen. Varje individ bär ett ansvar för sina egna handlingar.

Om respekten för lagen ska kunna upprätthållas och om individuell rättskipning ska kunna undvikas är det viktigt att lagöverträdelser bestraffas hårt och snabbt, och att lagarna är i samklang med den folkliga rättsuppfattningen. Principen om allas likhet inför lagen är en förutsättning för upprätthållandet av rättsstaten.

Bernt O Genberg

Sverigedemokraterna

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel