Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Trovärdiga planer?

Debatten går hög om landstingets strategiska plan. Det är sjukvården i Hälsingland det gäller. Och det blir alltid reaktioner när det gäller sjukvården. Framförallt akutsjukvården. För den är många gånger livsavgörande.

Nu hoppar chefsläkaren i Hudiksvall, Anders Lång, av sin tjänst. Det är mycket oroande.

Han står inte bakom den strategiska planen. Och det är klart. Planen föreslår att stora delar av den verksamhet som han är chef över läggs ner.

Men än mer oroande är ledarskapet i landstinget. Det är inte lätt att lägga ner verksamhet. Men om chefer känner att det enda sättet som är kvar att påverka på är att sluta så brister det i ledningens sätt att hantera frågorna.

Om man, för en liten stund, återgår till patienterna så är både debatten och planen mycket oroande. En segdragen politisk hantering av planerna för sjukvården i länet oroar både personal och framförallt patienterna.

Fortfarande har heller inget ekonomiskt argument presenterats för varför det skulle bli billigare att inrymma vården i Gävle, i lokaler som inte ens räcker till.

Det är fortfarande den frågan som behöver besvaras. Innan dess är inte planen trovärdig.