Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Trött efter jourtjänstgöring

Jag får känslan av att man inom ambulansledningen gör sig dummare än man är, skriver insändaren med anledning av jourdebatten.

Jag läser journalisten Henrik Nyblads artikel i lördagens tidning. Simon Nilsson (tf verksamhetschef för ambulanssjukvården i Gävleborg) har svårt att förstå att det har blivit sådana kraftfulla reaktioner, står det. Jag undrar hur hans egen reaktion skulle ha blivit om han själv skulle ha behövt vara på jobbet utan betalning i väntan på arbete.

Jag har själv haft jour, men i ett annat yrke. Jag kunde vara hemma i väntan på utryckning, men även om jag inte hade haft utryckning på en vecka under jourtjänstgöringen så kände jag trötthet. Sen kan jag inte förstå hur Nilsson kan separera massuppsägningarna med besparingarna och se det som två olika frågor. Det har, som jag kan se det, ett starkt samband och kostnaden för massuppsägningen ska därför dras ifrån besparingen.

Så räkna på hela kostnaden för detta beslut, separera dem inte åt efter eget tycke. Jag får känslan av att man inom ambulansledningen gör sig dummare än man är. Men det är väl för att det är bekvämt.

Otto

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel