Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Trots Facebook-skandalen – Fredrik Röjd får behålla jobb inom kommunen

Artikel 9 av 12
Fredrik Röjd bakom falsk Facebook-profil
Visa alla artiklar

Fredrik Röjd blir kvar som tjänsteman inom Hudiksvalls kommun, där han har posten som platschef i Svågadalen. Det står klart efter en intern utredning i Hudiksvalls kommun som pågått sedan mitten av december.
– Vi har vägt det fram och tillbaka och nu landat i det här beslutet, säger Bengt Friberg, kommunchef i Hudiksvalls kommun.

Annons

Det var i mitten av december som Ljusdalspolitikern Fredrik Röjd (M) avslöjades ligga bakom ett konto på Facebook där han under sin hunds namn skrivit mängder av hånfulla kommentarer till andra politiker. Några dagar senare avgick han som ordförande för moderaternas partiförening i Ljusdal.

Det ledde till att Fredrik Röjds förtroende som platschef i Svågadalen inom Hudiksvalls kommun ifrågasattes. Sedan en månad har kommunen internt utrett huruvida förtroendet finns kvar för honom som tjänsteman.

På tisdagen meddelade kommunchefen i Hudiksvall, Bengt Friberg att Fredrik Röjd fortsatt har förtroende.

– Det är ju inget brottsligt han har gjort, även om det är väldigt olämpligt. man riskerar ju verkligen att rubba sitt förtroende. Samtidigt är vi nöjda med det jobb han gjort i Svågadalen, så det har inte varit något enkelt eller självklart beslut, säger Bengt Friberg.

Läs också: Fredrik Röjds förtroende utreds – kan förlora jobb i Hudiksvall: "För tidigt att säga"

Läs också: Röjd (M) avgår efter avslöjande om fejkkonto: "Så trött på tjafset så jag hoppar av"

Läs också: Här avslöjas toppmoderatens fejkkonto på Facebook – kallar politisk rival fet orangutang