Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tror på konstgräs

En förstudie rörande anläggande av en konstgräsplan i Nordanstig, är syftet för Bergsjö IF:s ansökan om projektbidrag.

Nordanstig är inte en vit, utan en röd fläck på Sveriges fotbollskarta. Det skriver Bergsjö IF, BIF, i sin ansökan om bidrag till en förstudie till anläggande en konstgräsplan.

De berättar vidare att Hälsinglands fotbollsförbund under mars månad kontaktade BIF för att starta processen att få till en konstgräsplan i nordanstig, eftersom det är en av få kommuner i Sverige som saknar sådan, därav den röda fläcken.

Förutsatt att BIF får de sökta 50 000 kronorna, ska man bland annat analysera behovet, var konstgräsplanen ska placeras, hur den ska uppföras, samt finansiering.

För några år sedan jobbade ett antal elever inom ämnet Elevens val, med att se var och om en konstgräsplan var möjlig att göra i anslutning till Trimavallen. Då gjorde eleverna bland annat studiebesök i Färila och Ljusdal.

– Där har de anlagt multiarenor närs skolorna, och de används på alla möjliga sätt. Då diskuterade Bergsjöeleverna även lekplats, skateboardramper och fotbollsplan. Dokumentationen vi gjorde finns kvar, liksom en modell, säger stadsarkitekt Christina Englund, som nu kommer att undersöka om BIF vill ta del av det materialet.