Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Trönöseger i premiären

En seriepremiär med två nöjda tränare – men med bara en vinnare.
– Jag tycker att vi gjorde en bra match. Vi mötte ett topplag och vi får inte ta för stora tuggor, summerade Färilas tränare Kenth Andersson.
– Det var en godkänd premiär, men vi föll ihop lite efter paus, sa Trönös tränare Kjell Rosén efter 2-0-segern.

Trönö visade direkt från start varför de är seriefavoriter i hälsingefyran.

Hemmalaget spelade ett varierat anfallsspel med mycket aggressivitet i djupled. Färilas mittförsvar och såg darrigt ut i början och utnyttjade matchens bäste spelare Christer Wallgren.

– Färilaspelarna var lite osäkra i inledningen och jag lyckades kriga in en boll i mål. Skönt med ett tidigt mål, konstaterade Christer som spräckte nollan i åttonde minuten.

Bröderna Christer och Tomas Wallgren var ständigt ett hot på topp för Trönö medan Färila inte alls fick ordning på sitt spel i den första halvleken.

Jonas Lif drog på sig en massa bevakning och peggade upp för Tommy Wallgren vid 2-0-målet strax före paus.

– Första målet var en bjudning från oss. Men det andra målet var en riktig stänkare i nättaket, sa Färilatränaren Kenth Andersson.

Ju längre matchen led tappade hemmalaget sin aggressivitet och när Thomas Wennberg fick mer tid på sig att behandla bollarna på Färilas mittfält kunde gästerna flytta upp spelet efter paus.

– Vi tappade gnistan men hade hyfsad kontroll ändå i den andra halvleken, tyckte Christer Wallgren.

– Trönö vann rättvist men vi var värda ett mål, summerade Kenth Andersson.