Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Trönö säkrade seriesegern

För första gången i klubbens historia är Trönö klara för division tre. Detta efter att man vunnit seriefinalen mot Bollnäs med 3–2.
– Glädjerus, det går inte att beskriva, sade lagkaptenen Jonas Lif efter matchen.

Annons

När domare Thomas Ullberg satte pipan till munnen och blåste av matchen utbröt det stora jublet på Trönö IP.

– Så skönt, det går inte att beskriva. Det är en inre glädje och tillfredställelse som inte går att beskriva, sade tränaren Kjell Rosén.

En annan som njöt fullt ut var tvåmålskytten Christer Wallgren. Han såg till att seriesegrarna kunde gå till pausvila med 2–0 i ryggen. Det andra målet kom till då han ryckte sig lös på högerkanten. Alla, inklusive Bollnäsmålvakten Emil Norell, trodde på ett inlägg till Thomas Wallgren. Men inlägget blev till ett skott som gick rakt in i mål.

– Jag skulle passa till Thomas men fick felträff, skrattade han efter matchen.

I andra kom Bollnäs ut som ett nytt lag och pressade tillbaka Trönö. Reduceringen kom tretton minuter in i halvleken då Alen Bahonjic skott touchade på en täckande Trönöförsvarare och styrdes in i mål. Kjell Rosén valde för ovanlighetens skull att gå ner på en fyrbackslinje. I det hällande ösregnet tryckte Bollnäs på för en kvittering men istället kontrade Trönö in nådastöten med tio minuter kvar. Thomas Wallgren avgjorde, framspelad av Magnus Wallgren.

Matchen bjöd på det mesta. Skönspel, krig och dramatik. Bollnäs gjorde ett sista ryck och reducerade till 3–2 men det var för lite och för sent. Trönö var laget som fick jubla hemma på IP.