Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trönö-hus säljs efter tre år

/
  • Chansen finns att få ett hus billigt. Det stora röd-vita huset i Trönö ska säljas. Ägaren Stenbacken-kooperativet begär 100 000 kronor.

Det fanns stora planer när Stenbacken-kooperativet köpte det röd-vita huset i Trönö för några år sedan. Men planerna gick i stå, farstutaket rasade – och nu ska huset säljas.

Annons

En och annan Trönöbo har säkert gått och retat sig på att inget händer med det stora röd-vita huset som Stenbacken-kooperativet köpte för några år sedan.

När huset köptes in för en mindre summa pengar var tanken att det skulle rustas och användas som ett halvvägsboende för hyresgäster på Stenbackens boende- och arbetskooperativ, vilka var på väg ut i samhället.

Men det blev kris i kooperativet. Både ledning och styrelse försvann. När Anders Ramstrand tillträdde som föreståndare under fjolåret blev hans uppgift bland annat att sanera ekonomin. Eftersom huset nu bara är en utgiftspost för kooperativet tog styrelsen i måndags beslutet att sälja det.

- Taket över farstun har rasat in, men huset har en rejäl timmerträstomme. Vi är beredda att sälja det för 100 000 kronor, säger Anders Ramstrand.

Mer läsning

Annons