Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Trolldin är bäst i landet"

Bollnästravet bjuder på en stjärnspäckad kväll när V65 avgörs i kväll.
Peter Eriksson är utan tvekan den hetaste hemmakusken då han sitter upp bakom Trolldin och Lucky Dream B.L – två hästar med absolut toppform.
– Trolldin är den bästa fyraåringen i landet, i varje fall hittills, säger Peter.

Annons

Peter Eriksson inleder sin kväll då kallblodsloppet Prinsessan Madeleines pokal avgörs. 150 000 kronor väntar vinnaren – och Peter ser fram mot uppgiften.

– Trolldin är framförallt snabb, nu kan vi komma till spets direkt från spår ett och att sedan få spåra efter sargen blir perfekt. Han kan nog gå en 23-tid, säger Peter.

En annan hemmahäst som har toppform är nytände Lucky Dream B.L som Peter kör i Bengt Ivarssons Minne. Men han ställs mot några ruggiga hästar.

– Det är guldklass rakt igenom och det kommer bli tufft. men det är kul att det kommer riktiga stjärnhästar hit så att det blir fin sport, säger Peter och tänker främst på Sahara Dynamite, Amour Ami och Dig For Dollars.

– Vi har i varje fall chans att ta ledningen nu och då får vi i alla fall vara med i den främre träffen när det drar ihop sig. Lucky Dream B.L har kommit upp i form riktigt på slutet, säger Peter och tänker närmast på starten i Gävle senast då han gick nya rekordet 1.11,8 över kort distans.

Mer läsning

Annons