Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Troligt att alliansen kan hela sjuka

Jag ser fram emot den dag då jag själv kan bestämma vilken typ av sjukförsäkring jag vill köpa och inte längre tvingas på den ynkedom som de i dag kallar sjukförsäkring.

Annons

Med den enfaldiga insändaren "Sjukfrånvaron minskar i Gävleborg" (14/9) tror Moderaternas riksdagsledamöter tydligen på fullaste allvar att de kan lura i oss att alliansen varit så duktig och minskat utanförskapet samt att bättre rehabiliteringsinsatser har gjort oss friskare. Det enda de lyckats med är att öka utanförskapet och utsätta de mest utsatta än mer. Vad de i själva verket bidragit med i och med sin nya så kallade "rehabiliteringskedja" är snarare en "uteslutningskedja". Dessutom är försäkringskassans handläggningstid så usel att handläggningen precis påbörjats när det blir dags för den nya sortens "ättestupa" till utanförskapet. Rehabiliterad blir du inte, bara runtflyttad till en annan del av systemet. Det gör att man helt plötsligt "trollat" bort antalet sjuka fast de i själva verket fortfarande är sjuka, men finns i en annan åtgärd (i bästa fall). Denna åtgärd har garanterat funnits sedan länge, men under annat namn så det helt lämpligt numer inte går att göra jämförelser från tidigare perioder.

Jag ser fram emot den dag då jag själv kan bestämma vilken typ av sjukförsäkring jag vill köpa och inte längre tvingas på den ynkedom som de i dag kallar sjukförsäkring. Skulle också se det oerhört intressant med en utvärdering av den nya sjukförsäkringen där kundens synpunkter fyllde sammanställningen, inte röster från Moderaternas eller försäkringskassans "klubbar av inbördes beundran". Som sjukförsäkringen är utformad i dag så är den är perfekt för oss som egentligen inte behöver den. Den är för oss som har turen att inte bli sjuka i annat än magsjuka eller förkylning, eller lagom till fotbolls-VM...

Katarina Eklöf

som bistert konstaterar att snart är det val och jag blir bara så trött, för jag vägrar rösta rött och säkert har ni förstått att det inte heller blir blått. Så med sorg i mitt bröst, jag nog Kalle Anka ger min röst.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel