Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Trögstartat Iggesund föll i Sala – trots chanser att sno poäng

Iggesund vann premiären mot Avesta. Riktigt lika bra gick det inte mot fjolårets topplag Sala. – Jag är besviken på vår insats, säger tränaren Jonas Höglund.

Sala var ett av lagen som krigade om en kvalplats till division 2 förra säsongen. Och mycket av den kvaliteten finns kvar i laget även i år.

Men samtidigt så bjöd Iggesund in hemmalaget till att få koppla greppet.

– Vi börjar svagt och passivt och de får göra 1–0 på ett inspel också under den perioden. Men sen kommer vi tillbaka bra. Men det var en märklig match, för sett till spelet mellan straffområdena ska de vinna solklart, men det är vi som skapar lägena för att göra mål, säger Jonas Höglund, som med 0–1 i paus gjorde några ändringar i laget för att få upp rätta trycket.

Men det blev tvärtom.

– Tyvärr börjar vi lika som i första och de gör mål direkt. Efter det skapar vi chanser för att göra mål, så mycket vi skapade är det man kan förvänta sig på den här nivån. Men de är bra i försvaret också, säger Jonas Höglund.

Båda lagen hade också stora problem med Lärkans konstgräs i Sala.

– Det var en snabb plan så det gick fort och passningsspelet blev lidande, det blev väl högt tempo ibland med tanke på vilken division vi spelar i.

MATCHFAKTA

Sala–Iggesund 2–0 (1–0)

Publik: 254.