Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tro och åsikter

Det är med stort intresse vi kan följa de olika inläggen på denna sida.

Annons

Människor som tror på en högre kraft, som beskrivs i böcker, som i olika delar är författad före tiden då de som påstod att jorden var något annat än platt, och eventuellt inte heller befann sig i universums centrum, fängslades eller avrättades.

De kan inte förstå att de ifrågasätts av andra, som stödjer sig på vetenskapliga fakta.

Hänvisningar förekommer till troende, som varit med i utvecklingen av det värsta man kan tänka sig – atombomben. Religion har använts, och används fortfarande, som politiskt styrmedel i olika delar av världen, för att rättfärdiga olika handlingar.

Religion, som i många fall är av den mer fundamentalistiska arten. De som tror att religionen bara för gott med sig, bör tänka om och hålla sig lite mer till fakta.

Vi kan även läsa om politiker som inte vet vilket ben de skall stå på, och som inte har förmågan att minnas något efter att mandaten ebbat ut. Beslut, som fattades för trettio år sedan, verkar vara som bortblåsta ur minnet.

Låt oss påminna om att vi skulle ha byggt ut vind- och solenergi vid detta laget, men vad har hänt? Nu när vissa försöker driva på processen, så bromsar man, och ser mer till hur det kommer att se ut från den egna verandan, än till ett mer nationellt och globalt perspektiv.

Det egna intresset sätts framför andra. Kanske skulle det finnas en ny Bibel som baserar sig på fakta, och inte fabler och åsikter, för att styra in världen på en hållbar linje?

Det skall bli väldigt intressant att se om någon kommer att kunna knyta ihop dessa säckar.

Agnostiker och politiskt fri

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel