Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Trivsam lunchkonsert med Monica

När lunchkonserterna på Bollnäs Kulturhus inledde en ny säsong gjordes det med väl valda sånger ur den svenska visskatten. Med sin karaktäristiska visrock bjöd Monica Törnell på ett helt koppel kända tongångar.

Det blev fullsatt och lapp på luckan när lunchkonserterna med soppa drog i gång igen. Det var många som ville höra visdrottningen från Söderhamn framföra några av sina mest kända melodier.

Att Monica Törnell, som började spela in skivor redan i början av 1970-talet, är mycket mer än Vintersaga visade hon med eftertryck. Visst, konserten vilade tryggt på Vintersaga och andra låtar från albumet Mica, exempelvis Heden och Känslan i maj, men det var inte allt.

Mellan varven kom det egensinniga tolkningar av både Björn Afzelius, Bo Blixten Dahlman och Per Gessle. Till och med en liten pärla, Förut (när jag var liten) från hennes första album fick plats i det allt för tighta lunchprogrammet.

Och när det kom till kritan verkade inte publiken ha bråttom tillbaka till jobbet denna dag. Efter stående ovationer fick Monica Törnell lägga in ett extranummer och avslutade en trevlig stund på Kulturhuset med ett a cappella-nummer.

Monica Törnell ackompanjerades med ackuratess av Husbandet under ledning av Pelle Larsson.