Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Trist avslutning för S/L

Söderhamn/Ljusne fick en trist avslutning på en lite svängig säsong.

4–1 blev 4–12 mot Hofors.

– Det rasade i väg, säger tränaren Erik Sjödin.

Annons

Bortamatchen gick i samma tecken som det går att sammanfatta hela S/L:s säsong med en del blandade resultat. I bland mycket bra, precis som i den första perioden när Jesper Gustavsson gav gästerna ledningen med 4–1 efter elva minuters spel. Och mindre bra när sedan det blev Hofors för hela slanten under den resterande matchtiden.

Hemmalaget fick verkligen fart under skridskorna, samtidigt som S/L tappade både orken och koncentrationen ju längre matchen gick.

Efter den andra perioden ledde Hofors med 8–4. Och avslutningen blev inte heller mycket bättre för S/L.

– Vi spelade jätteroligt anfallsspel i första, men sedan var försvarsspelet alldeles, alldeles för tok för dåligt. Alla ville framåt i en sådan här match som inte betydde något.

– Vi släpper in mest mål i serien och där har vi något att jobba med.

En positiv nyhet i S/L-lägret är ändå att Marcus Gard varit tillbaka på isen under de avslutande omgångarna. S/L-backen råkade ut för en otäck ögonskada den 22 november i fjol.

Hur ser du på säsongen?

– Vi har haft jättemycket otur av skador och spelat som försvunnit på jobb och som slutat under säsongen. Det måste till en mycket bredare trupp om vi ska orka ro runt en säsong, säger Erik Sjödin.

– Det är på grund av att orken tar slut under matcherna som vi släpper in mål. Men vi har klarat oss kvar i serien med ett lag, där många aldrig har spelat seniorhockey tidigare.

– Sett till de förutsättningarna har vi ändå gjort en okey säsong.

S/L slutade på sjundeplats i division 2 västra A.