Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Trio tar över Permia – flyttar hem företaget till Alfta: "Vi ska bli det självklara valet"

Permia inredningars nya ägare Helene Svedberg, Stina Eriksson och Sara Dahlberg flyttar tillbaka företaget till Alfta och breddar verksamheten. – Med passion kan man gå långt, och vi är passionerade, säger delägaren Stina Eriksson.

Svenska Hem Bollnäs (tidigare Björkmans möbler) och Permia inredningar har ägts och drivits av Jocke Olsson, Anders Bucht och Lars Mobacke. Tidigare i vår beslutade de sig för att sälja företagen.

Läs mer: All personal hos Svenska hem varslas – söker ny ägare

Helene Svedberg som arbetat inom Permia i 18 år passade då på att tillsammans med inredaren Stina Eriksson och grafiska formgivaren Sara Dahlberg köpa loss Permia inredningar.

– Jag ville inte att företaget skulle gå i stöpet och beslutade mig för att ta steget, säger Helene Svedberg som nu är företagets vd.

Att få med Stina Eriksson och Sara Dahlberg på tåget var inget större problem.

– Permia har ett bra varumärke som går att utveckla kände jag, säger Sara Dahlberg. Så den här chansen ville jag inte missa.

– Jag har alltid velat driva eget företag, och har på sätt och vis redan gjort det, fast bara på fritiden. Men det här kändes helt rätt på alla sätt, säger Stina Eriksson.

Tillsammans tror Helene Svedberg att de kommer kunna utveckla företaget på ett framgångsrikt sätt.

– Vi känns som en klockren trio. Vi har olika positiva egenskaper och personligheter, men samma starka driv, säger Helene Svedberg.

Företaget har huvudsakligen ägnat sig åt att leverera och inreda fritidsboenden, restauranger och hotell i fjällvärlden med slitstarka möbler.

Läs också: Björkmans köper Permia

Målsättningen nu är att fortsätta på det inarbetade spåret men även etablera sig mer på hemmaplan, rikta in sig mot privatpersoner och erbjuda fler tjänster.

– Vi kommer bland annat att börja erbjuda inredningstjänster och homestyling, säger Stina Eriksson.

– I fjällvärlden vet alla vilka vi är. Där är vi det självklara valet. Det ska vi hålla i samtidigigt som vi ska expandera och försöka bli det här hemma också, säger Helene Svedberg.

Ett första steg för att bli mer synliga är att flytta hem företaget till Alfta igen. En av poängerna med det är att komma närmre lagret om redan är beläget där.

Läs också: Företagare som tror på framtiden

Den före detta Ocay-lokalen som företaget flyttar in i gör det även möjligt att visa upp möblerna på ett bättre sätt än i Inspirationshuset på Häggesta i Bollnäs, där Permia huserar i dag.

Dessutom anser de alla att det känns helt rätt att flytta tillbaka företaget dit det en gång startade för 34 år sedan.

– Vi är ju Alftabor, så det är klart vi vill plocka hem företaget till kommunen, säger Stina Eriksson.