Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Trio tar över efter Båggagård

Förra söndagen hade Anna-Karin Båggagård sitt sista uppdrag som ledare för Järvsö spelmanslag. Nu lämnar hon över stråken till en trio unga spelmän: Anna-Kristina Widell, Trine Fransson och Robert Järvström Rotter.

Annons

Anna-Karin Båggagård har varit ledare för Järvsö spelmanslag i 22 år och tycker det är dags för yngre förmågor att ta över.

Nu tar en trio unga spelmän på sig rollen tillsammans. Anna-Kristina Widell, som är riksspelman på nyckelharpa och kom flyttande till Järvsö från Borås, är den som är mest erfaren. Hon var tidigare ledare i Borås och för flera egna grupper. De båda andra är Trine Fransson och Robert Järvström Rotter.

Järvsö spelmanslag har utvecklats mycket under Anna-Karins ledning. När hon började var de ett tiotal deltagare. Nu är det runt 25 spelmän i laget. Och kvaliteten har höjts flera gånger om.

Hon har bland annat fått ta emot utmärkelsen "I Roffes anda" från Rolf Westerlunds fond. Det var Rolf Westerlund som en gång startade Järvsö spelmanslag och var dess ledare i ungefär två decennier. När han gick bort instiftades en fond till hans minne.

Vad Anna-Karin Båggagård nu ska göra? Jo, spela vidare som en i laget.