Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Trio beställde kläder för 77 000 – fälls för bedrägeri

Ingen betalade för kläderna som männen beställde och hämtade ut. Nu döms tre medan en fjärde frias från åtalet.

I mars 2015 gjordes flera beställningar hos ett företag som säljer kläder via internet. Paketen hämtades på utlämningsställen i Bollnäs och Söderhamn, men företaget fick aldrig betalt.

Nu fälls tre unga män för bedrägeri. Hudiksvalls tingsrätt anser att de måste ha insett att det fanns en risk att företaget inte skulle få pengar för de kläder som levererats.

Läs även: Tonåring åtalas för att ha tagit väska och pengar från kvinna med rollator

En man i 20-årsåldern, som även fälls för narkotikabrott och brott mot knivlagen, döms till tre månaders fängelse. Straffet omfattar även tidigare brott som han dömts för.

De andra två, en man i 20-årsåldern och en man i 30-årsåldern, döms till skyddstillsyn, det vill säga övervakning.

Under rättegången berättade trion om att en annan utpekad person låg bakom hela upplägget. Beställningarna ska ha gjorts tillsammans med den personen, som inte har åtalats.

Enligt en av de dömda tog den personen emot pengar, men struntade sedan i att betala klädföretaget. De andra två som nu döms berättade inför rätten att de hämtade ut försändelser mot att de själva fick en del kläder.

Trion ska nu betala skadestånd till det drabbade företaget. Totalt handlar det om nära 77 000 kronor.

Läs även: Man försökte dra av kvinnas byxor – döms för sexbrott

En fjärde person som åtalats för häleri frias helt. Han berättade för rätten att han betalade halva priset för varorna, men att hans kamrat som gjorde beställningen hade sagt att det var en rabatt hos klädföretaget.

Se även: Här gasar kvinnan iväg i 200 km/h – med två barn i bilen