Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Trimas ägare storsatsar i USA

Trimas ägare Ålö AB ska tillverka frontlastare för den amerikanska marknaden i en nyförvärvad fabrik i USA.
– Sortimentet blir annat än det som produceras i Umeå och Bergsjö. Anläggningarna där hotas inte, betygar koncernchef Olle Pehrsson.

Ålö har slutit avtal med Bush Hog, som är en ledande tillverkarna av jordbruksmaskiner på den nordamerikanska kontinenten. Hela deras verksamhet med frontlastare tas över och där ingår en nybyggd fabrik i staten Tennessee.

Sedan tidigare har Ålö - koncernen en stor avsättning i USA.

– Nu kan vi växa med nya produkter. Efterfrågan på mindre och billigare lastare förväntas öka snabbast i Nordamerika, förklarar Olle Pehrsson och beskriver satsningen i USA mitt under brinnande ekonomisk kris som framåtsyftande.

Rekordåret 2008 gav ekonomiska muskler. Koncernen omsatte 1,7 miljarder kronor och nådde ett rörelseresultat på 200 miljoner kronor.

Men nära halvårsskiftet 2009 är bilden dystrare. Olle Pehrsson är bekymrad. Orderinflödet fortsätter att sjunka. Årets utleveranser riskerar tappa 10 000 lastare.