Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Trima-området kan kräva sanering

Miljö- och räddningsnämnden vill få ett svar på hur Ålö koncernen kommer att sköta nedläggningen av Trima fabriken. Eftersom området har använts till industriverksamhet sedan början av 1900-talet kan det bland annat finnas en stor mängd kemikalier att ta hand om.

Verksamheten har hanterat en stor mängd miljöfarliga och hälsoskadliga ämnen under åren och det finns risk att det kan ha förorenat till exempel byggnadsmaterial och grundvatten. Miljö och räddningsnämnden gör bedömningen att det är nödvändigt att utreda föroreningssituationen i marken och i grundvattnet genom provtagning.

Norrhälsinge miljökontor anser att det är miljömässigt motiverat att det görs en markundersökning av området, trots att kostnaderna kan bli höga. Resultatet av den undersökningen ska sedan avgöra i fall det kommer krävas ytterligare åtgärder på fastigheten när Trima lägger ned.