Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Trickbag släpper nytt på hemmaplan

Efter en sommar fylld med skivinspelning och USA-turné är det på lördag dags för gig på hemmaplan. Träteatern står som scen när Järvsöbandet Trickbag släpper fullängdaren Candyville.

Bluesmusikerna i Trickbag är kanske inte igenkända hos den breda massan, särskilt inte hemma i Sverige. Men inom genren ses bandet som en etablerad och erkänd akt.

I början av sommaren turnerade de i bluesnästet Kalifornien för fjärde gången i ordningen och redan nu finns planer på ett nytt besök. I publiken stod 10 000 bluesentusiaster.

– Man känner någon sorts kombination av stolthet, upprymdhet och tacksamhet. Det är nästan så man får nypa sig i armen ibland, säger basisten Lars Näsman, som tillsammans med trummisen Per Norin utgör bandets Järvsöandel.

Riktigt lika stor publik blir det inte på lördag när bandet har releasefest för det sjätte fullängdsalbumet, Candyville. Fyrahundra biljetter säljs när bandet gör sin första spelning på hemmaplan på ett par år.

– Det ska bli jättekul, vi ser verkligen fram emot det. Hela bandet tycker det är väldigt trevligt att spela här i Järvsö, säger Lars Näsman.

Skivan, som är bandets sjätte, började de spela in för ett och ett halvt år sedan. Inspelningarna har gjorts i fyra olika studios – i Ljusdal, Stockholm och Finland. Av de totalt tolv spåren är åtta egenskrivna och skivan släpps på eget bolag. Det är viktigt för bandet att slippa mellanhänder.

– Vi får göra det vi tror är rätt, och hittills har det fått väldigt bra respons, säger Lars Näsman, och fortsätter:

– I den här genren så har vi spelat med några av de allra största, så det är klart att det händer lite med självkänslan. Man känner sig hyfsat trygg med vad man håller på med. Det är någon slags mognad.

Utöver releasfesten i Järvsö ska bandet besöka Gävle och Stockholm innan det till hösten blir turné i flera europeiska länder.