Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Triatleter sprang i skymningen

Skymningsloppet håller sitt grepp om deltagarna. De runt 200 löparna i årets upplaga fick bästa möjliga yttre förutsättningar. Soligt, varmt och i det närmaste vindstilla.

Löparna kan välja på två sträckor, fem eller tio kilometer, och det är femkilometersloppet som lockar flest deltagare.

I ensamt majestät kom Andreas Kårström i mål efter fem kilometer. Han distanserade tvåan, Iggesunds Peter Carlsson, med nästan 1,4 minuter.

Andreas är skidåkare från Söderhamn, som går skidgymnasiet i Ljusdal, tävlar skidåkning för Norrala, men springer för Järvsö.

Men någon draghjälp kunde Andreas inte räkna med i loppet. Han drog ifrån redan vid två kilometer, och fick göra resten av loppet själv.

Tvåa på 5 kilometer var Peter Carlsson, Iggesund, som sprang Skymningsloppet för första gången.

Vinnaren på 10 kilometer, Daniel Johansson, Falun, fick till stor del göra sitt eget lopp. Han kom i mål på 35,04, en halv minut före tvåan, Peter Koolmeister, även han triatlet.

Utan så mycket som en svettdroppe i pannan gick Daniel Johansson i mål, kanske beroende på att han är triatlet.

På tredje plats kom bäste "hemmalöpare", Linus Persson, skidåkare från Nordanstig.

– Jag är lite besviken. Jag hade som målsättning att springa under 36 minuter, och jag var fem sekunder över. Men jag är lite småseg. Jag var i Åre och sprang en fjällmara på 43 kilometer, och det tar ett tag för kroppen att återhämta sig.

Även vinsten på damernas 10 kilometerslopp gick till en triatlet från Falun, Cilla Eriksson. Men hon var inte glad när hon efter 44,29 sprang över mållinjen.

Tvåa i damernas millopp och bästa hemmalöpare blev Marie Johansson, Hudiksvall, som stannade klockorna på 45,08. Marie har precis klarat av Tjejklassikern.

– Jag simmade Vansbrosimmet nu i juli.