Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hälsinge Triathlon inställt – skidungdomar på träningsläger dominerade duathlontävlingen

På grund av för få anmälda blev Hälsinge Triathlon inställt. Men ungdomarnas duathlonklass kunde genomföras, och det var skidungdomar på läger som dominerade i startlistorna.

Annons

TV: Full fart i ungdomarnas duathlontävling.

Ungefär 70 skidungdomar från Hälsinglands olika klubbar bor i helgen på Ankarmon i Iggesund för ett två dagar långt försäsongsläger. 15 ledare från klubbarna är på plats.

Den alpina sektionen har gjort detta tidigare, men årets läger är det första där alpina åkare och längdåkare har läger tillsammans.

– På initiativ av Hälsinglands skidförbund, första gången vi samverkar alla skidungdomar. Vi har ju ändå samma säsong, säger Elisaberth Fransson, ordförande för den alpina kommittén i Hälsinglands skidförbund.

Seniorernas triathlon blev inställd. Duathlontävlingen för ungdomar 10-16 år dominerades av skidungdomar på träningsläger i startlistorna.

De alpina ungdomarna har tidigare år varit på läger vid Ankarmon och var även förra året med i duathlontävlingen som arrangeras av Njutångers IF skidsektion tillsammans med Iggesunds SK. Deltagarna började med 2,5 kilometers löpning innan 5 kilometer på cykel avslutade tävlingen.

– En bra start på lägret och bra att kunna ta vid när det redan finns en tävling, säger Elisabeth Fransson.

Helgen kommer annars bjuda på lite av varje, både när det gäller träning och föreläsningar. Aktiviteterna ska passa både längdskidåkare och alpina åkare.

– Vi kommer ha olika pass med spänst, styrka och mountainbike, säger Anki Sved, ledare på lägret.

Även Sisu idrottsutbildarna är inbjudna till söndagen.

– Det kommer tre ungdomsledare och kör en aktivitet kring samarbete och kamratskap. Skidförbundet trycker hårt på värdegrunden som är väldigt viktigt inom en individuell idrott som skidor, säger Elisabeth Fransson.

Benjamin Terent, Rehns BK, var först över mål i duathlontävlingen för ungdomar.

Snabbast i mål i duathlontävlingen var Benjamin Terent, skidtalangen som i somras bytte Näsvikens IK mot Rehns BK. Hans segertid landade på drygt 22 minuter.

Mer läsning