Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Trendigt på "Dex-helgen"

Ljusdalsborna ska bli trendiga och efter en hel dag i trendernas tecken finns alla förutsättningar att lyckas.

Årets trendmässa pågår sista lördagen i oktober, den gamla "Dex-helgen".

– Alla behöver trendtips, man måste följa med i utvecklingen, säger nyligen prisade företagaren Ivan Lukic, frisör och en av utställarna på årets trendmässa.

Mässan kommer att byggas kring fem teman: mode, mat, inredning, motor och hälsa. Lokala företagare inom respektive näring kommer att visa upp sina senaste produkter och föreläsare redogör för vad som är hetast just nu.

Enligt utställarna handlar mässan framför allt om att sprida glädje och inspiration i höstmörkret. Mässan hölls även förra året men enligt Evelina Envall från Ljusdal i centrum ska årets tillställning bli ännu större. Antalet utställare har fördubblats från förra året och är i år 60 stycken.

Utöver redan välkända namn som Efva Attling kommer besökarna introduceras för lite mer nyetablerade trendsättare. En av dem är designern och mässkonferencieren Mrs Murphy vars upphettade version av konfirmationsbibeln knep en tredjeplats när Svenska Designpriset delades ut i Stockholm förra veckan.

Utöver montrar och föreläsningar kommer det hållas en modevisning där det senaste inom kläder och frisyrer visas upp.