Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tredje raka VM-guldet till överlägsen Tove Alexandersson: "Ett väldigt roligt lopp"

Det finns verkligen ingenting som kan stoppa Tove Alexandersson i VM i skidorientering.
Hon tog sitt tredje raka VM-guld när medeldistansen avgjordes.

Det är inget snack om vem som är världens hetaste skidorienterare. Alfta-Ösas Tove Alexandersson tog under torsdagsförmiddagen sitt tredje VM-guld på tre dagar.

I ryska Krasnojarsk kördes damernas medeldistans och Tove Alexandersson var som vanligt överlägsen. Segermarginalen till tvåan Polina Frolova från Ryssland skrevs till en minut och 37 sekunder, guldet var med andra ord aldrig hotat.

Halva mästerskapet i Krasnajorsk är nu över, men Sverige har redan nått upp till målsättningen om att plocka hem fyra VM-guld. Tove Alexandersson är naturligtvis nöjd med det senaste.

– Det var ett väldigt roligt lopp. Jag gjorde ett litet misstag tidigt på banan men efter det har det gått mycket bra. Det bjöds på tekniskt utmanande orientering, säger hon till Svenska orienteringsförbundets hemsida.

Magdalena Olsson blev näst bäste svenska i medeldistansen med sin sjätteplats. Tjeckiskan Hana Hancikova, tävlandes för Alfta-Ösa, slutade nia.

I morgon, fredag, fortsätter VM med medeldistans för herrarna.