Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tredje person anhållen för motorcykelstöld

Den enduro-motorcykel som stals i Röste på måndagskvällen hittades ett dygn senare i en trafikkontroll i Uppsala. En Bollnäsman fraktade den på en släpvagn. Tre personer är nu anhållna.

Annons

Redan när Bollnäspolisen grep en 23-årig man från Järvsö och en 24-årig kvinna från Söderhamns kommun för stöld och försök till stöld misstänkte de att en tredje person var inblandad.

Vittnen har berättat ett en person körde en bil och en enduro-motorcyklen från det garage i Röste där den stals. Men när de greps 45 minuter senare i industriområdet Norrborn var motorcykeln borta. Däremot bar de båda på en väska innehållande bultsax och avbitartång.

De båda anhölls för stöld av motorcykeln, som är värd omkring 100 000 kronor, och för förberedelse till stöld i Norrborn.

- Vi hade en till som vi var intresserad av och han sitter nu anhållen i Uppsala, berättar Anneli Segerqvist, rotelchef vid polisen, på onsdagsförmiddagen.

Det är en 31-årig man från Bollnäs som stoppades i en trafikkontroll i Uppsalatrakten vid klockan 22.45 på tisdagen. Han färdades i en bil med släpvagn och med sig hade han både motorcykeln som stals i Röste och en fyrhjuling som polisen misstänker är stulen.

31-åringen är precis som de två som anhölls i Bollnäs känd av polisen sedan tidigare.