Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tredje Kårböleboken

Kårböle byalag börjar få rutin på bokutgivning. Byalagets 40-årsjubileum firas med en tredje bok, Kårböle i nutid, som kommer i januari.

Det började med Kårböleboken 2008, som handlade om Kårböles historia under tusen år.

Det fortsatte med Kårbölebilder 2009, som blev en bildkrönika över hundra år.

Nu är det dags för en tredje Kårbölebok. Den får namnet Kårböle i nutid.

– Byalaget fyller ju 40 år i år och den nya boken ska täcka de senaste 40 åren för att hedra bylalagets verksamhet, berättar Harry Dickens, som utgör redaktionskommitté tillsammans med Ingrid Persson och Birgitta Fagrell.

Men även om kommittén endast har tre medlemmar så är ett femtontal personer engagerade i bokprojektet.

Det är dessutom meningen att alla övriga Kårbölebor ska bidra på ett eller annat sätt. En enkät skickades ut till samtliga hushåll häromdagen. Den handlar om liv och leverne i byn, som i det här fallet inte enbart är Kårböle utan även Ängra, Kårböleskog och Karlstrand.

Tidplanen för den nya boken säger att grundmaterialet ska vara klart i oktober, redigeringen fram till jul medan det blir tryckning och boksläpp i januari månad 2012.