Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tre tomma bättre än en?

Förslaget om Campus Gärdet går stick i stäv med all logik tycker jag.

Man hör om att mindre klasser och enheter är till det bättre för eleverna. Alla verkar förstå det utom våra folkvalda politiker. Jag skulle gärna vilja se någon form av redovisning av kostnaderna för att bussa alla elever till Gärdesskolan, jag menar hur ska ni politiker få ihop detta? Elever från Undervik i norr till Lilltjära i syd, enormt långa dagar väntar våra barn. Vakna kanske 6–6.30 komma hem 17, sedan ska det göras läxor och hinnas med eventuella fritidsaktiviteter. På lärarsidan måste det väl också göras en "rockad" igen och förmodligen planerar ni nog att säga upp några till.

Ni vill med detta förslag lägga ner Vallsta, Söräng och Västansjö skolor. Blir det bättre med tre tomma lokaler än en? Och har ni tänkt på hur det påverkar våra byar? Vill någon flytta till en by utan skola? Hur kommer affärer och mackar att klara sig när avfolkningen blir ett faktum?

Mitt simpla förslag är att göra ett nytt "Brotorg" det vill säga riv Gärdesskolan och sälj tomten. I min enkla hjärna borde det vara den enklaste och billigaste lösningen, för det var väl lokalfrågan som var problemet?

Och jag hoppas verkligen att kommunpolitikerna har släppt alla tankar på en bandyhall, för ni kan väl inte se era väljare i ögonen och säga att kulturkvarter och bandyhall är viktigare än skolor och lärare?

Gör inte ett misstag till.

Lars Törnros, Vallsta

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel