Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tre tävlar om årets företagare

/
  • Eva Lisa Eng Jonsson och dottern Emilia tog emot blommor och diplom som tilldelades Herman Jonsson, Jonte Bergman, Wikinggruppen, fanns med på länk och delägaren och styrelsemedlemmen Lars Olsson företrädde A-assistans när kandidaterna till Årets företagare i Hudiksvall presenterades.

Nu har de tre kandidaterna till årets företagare i Hudiksvalls kommun utsetts.

Annons

Ingen av de nominerade fanns fysiskt på plats, men prisutdelningen kunde ändå ske vid fredagsmorgonens företagarfrukost.

Janne Ström, ordförande för Företagarna i Hudiksvall, presenterade två kandidater från Hudiksvall och en från Bobygden.

– Företaget får ofta uppdrag att tillverka stora, flera ton tunga, stål- och plåtkonstruktioner för den tunga industrin. Dessa arbeten kräver innovativa lösningar, sa han när första kandidaten, Herman Jonssons Mekaniska AB, presenterades.

I Herman Jonsson frånvaro fick hustrun Eva Lisa Eng Jonsson och dottern Emilia ta emot diplom och blommor på scenen.

A-assistans nominerades därefter för sin framgång att hela tiden ta nya marknadsandelar. Delägaren och styrelsemedlemmen Lars Olsson tog emot nomineringen i Leif och Mira Jonssons frånvaro och gladdes åt att fokus vid presentationen låg på grundaren, Leif Jonsson.

Det tredje företaget, Wikinggruppen, nominerades för sitt sätt att växa snabbt och sitt sätt att bidra till företagandet i kommunen.

Vd och ägare, Jonte Bergman, fanns med på länk från Kanarieöarna, där de har utbildning och möten.

– Men vi jobbar mer eller mindre som vanligt, sa han och konstaterade att de har den möjligheten bara det finns en fungerande internetuppkoppling.

Janne Ström berättade att syftet med nomineringarna är att lyfta fram duktiga företagare och att skapa fler arbetstillfällen till kommunen.

Det kommande evenemanget, Eldklotet, betecknar han som unikt i Gävleborg.

– Andra län har det visserligen också, men inte så avancerat som vi. I år är det åttonde gången det arrangeras, men det är första gången i Hudiksvall.

Av de tre kandidaterna kommer en länsvinnare att utses på galan i maj.

Annons