Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tre snackisar som behöver livräddas – nu!

/

God morgon Ljusdal!

Tre, med ljusdalingens måttstock, tunga ärenden toppar just nu snackislistan i kommunen; Stenegård, en stark kändis och långkörare på listan. Seglade redan på 80-talet upp som stabil och uthållig snackis.

Annons

World Cup har funnits på listan sedan starten på 70-talet, men mest som positivt bränsle. Nu toppar den listan med dödsrubriker.

Ljusdals Folkpark är en blandning av Stenegård och World Cup, funnits länge på listan men ändå inte riktigt orkat utmana de två toppkandidaterna, positivt ibland och nattsvart ibland. Avancerar dock starkt på listan nu när sista spiken måttas mot den klassiska nöjesparken.

World Cup i Ljusdal ser ut att vara historia. Det Internationella bandyförbundet, FIB, har beslutat att ge Sandviken klartecken för ytterligare tre år, 2011, 2012 och 2013. Ljusdal har möjlighet att söka till 2014, säger Bo Nyman, generalsekreterare i FIB.

Här känner jag, precis som många som kommenterat beslutet på LjP:s web, stor lust att låta svordomarna hagla över beslutet i sig samt över sveket från bandyvärlden.

Ljusdals BK och Cupen har betytt mer för bandyn än ett dussin VM som mer eller mindre vandrat obemärkt fram till finalen. Cupen var fram till flytten från Ljusdal det absolut största PR-verktyget bandyn hade och istället för att bistå LBK och Ljusdal att förfina och utveckla det verktyget tror man sig kunna flytta konceptet som ett ambulerande teatersällskap.

Fel, fel, fel och väldigt mycket fel! Vad göra?

En positiv hämnd som förvandlas till en ny framgångssaga i bandyns namn skulle sitta fint. Har tyvärr inget generalrecept att bjuda på i skrivandets stund mer än att det krävs stor uppslutning och brett engagemang om vi överhuvudtaget ska ersätta World Cup med en annan happening i bandyfestorten Ljusdal. Ett litet tips LBK: sök projektledarpengar och starta en process, nu!

Stenegård har fått både dropp och syrgas i form av 800 friska tusenlappar för att klara kommande sommarsäsong. Men det är som sagt konstgjord andning. Ett långsiktigt koncept måste fram och den processen bör få fortskrida utan att försäljningsivern stressar fram ett dåligt underlag. Även här måste det till ett brett engagemang och stor uppslutning under processen och inte minst öppna ögon ur ett regionperspektiv.

Stenegård är och bör vara mer än en samling hus någonstans i Hälsingland, Gävleborg eller vad nu vår framtida region kommer att heta. Tips: tillsätt en kompetent och driven projektledare som inte är smittad av sin bakgrund/koppling till Stenegård.

Folkparken i Ljusdal är det mest tragiska på topplistan. Här handlar det om ganska små medel som skulle kunna växlas upp till mycket mer med ett engagemang. Det rör på sig bland sociala media och jag är övertygad om att den sista måttade spiken aldrig kommer att klappas in i kistan.

Folkparken i Ljusdal kommer att överleva. Ja, tipset blir detsamma här som i de två andra fallen: en projektledare måste få uppdraget att driva frågan i rätt riktning. Kommunen får betala!

Just nu verkar det som om de tre snackisarna som innehar pallplatserna på listan alla är i behov av kompetent och drivande projektledning.

Kan man kanske lägga alla tre i samma påse och få en riktig storfräsare som tar tag i det hele med hjälp av en eller ett par assistenter?

Flög bara ur mig, igen…

Mer läsning

Annons