Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tre poäng i sista matchen

Strand avslutade seriespelet i pojkallsvenskan med en trepoängare. I lördagens derbymatch på Sparbanken Arena mot Söderhamn blev det nämligen seger med 1–0 (1–0).

Annons

Båda lagen matchade en hel del yngre spelare, vilket märktes då tempot var lågt matchen igenom. Strand var dock det klart bättre laget, och Söderhamn hade stora problem att få till något vettigt anfallsspel. Hemmalaget däremot radade upp avslut mot gästernas mål, men det dröjde till den 43:e minuten innan Söderhamns målvakt Petter Wanjura lät sig överlistas.

Debutanten i pojkallsvenska, Danne Yohannes, fick kalasträff och bollen satt i Wanjuras vänstra kryss.

Andra halvlek var den första lik, det vill säga med Strand som det spelande – och chansskapande – laget, skillnade var bara att det inte blev något hemmamål efter paus. Det kan Söderhamn tacka Petter Wanjura för, Söderhamnskeepern var planens bästa spelare. I Strand gjorde Ife Kelly en bra match, liksom målskytten Danne Yohannes.