Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tre poäng för Söderhamns FF: "En superlaginsats"

Söderhamns FF ställdes inför bortamatch mot IFK Timrå. En match de slutligen vann med 3-1. "I den här matchen var vi tvungna att prestera och med segern talar vi om att vi kan slåss mot de här lagen", säger tränare Dennis Ohlson.

Efter en månads matchuppehåll var det dags för division II att återta seriespelet. Matchen slutade med seger för Söderhamns FF i bortamatchen mot IFK Timrå. En seger som enligt tränare Dennis Ohlson, väger tungt.

– Det är jätteviktigt att starta med tre poäng, speciellt när det är bortamatch mot Timrå. Jag vet inte hur många lag som kommer kunna ta poäng här, men jag tror inte att det är så många, säger han.

I mitten av första halvleken fick Timrås Jonathan Åhlin in matchens första mål, som placerades i Söderhamnsmålets högra hörn.

Nästa mål kom med fem återstående matchminuter av första halvlek. Efter en frispark till fördel för Söderhamn dömdes självmål för IFK Timrå, efter att bollen gått in via muren.

I den andra halvleken gjorde både Niklas Holm och Martin Elffors mål och Söderhamn vann till slut matchen med 3-1.

– Jag är nöjd med insatsen. Det är den matchbild jag förväntar mig. Även Timrå hade sina chanser men jag tycker vi var förtjänta av segern. Det är en bra karaktärsmatch.

Trots att många av de ordinarie spelarna saknades under matchen är Dennis Ohlson mer än nöjd med insatsen. Han poängterar att segern är en laginsats, men passar även på att lyfta en av spelarna.

– Joel Norgren i backlinjen är elegant, men alla gör en insats. Det här är en superlaginsats, alla löper och jobbar för segern. Från den ordinarie startelvan är de, på pappret, bästa spelarna borta, men vi har en bra nivå i hela laget.

Matchfakta:

Målen: 1–0 (27) Jonathan Åhlin, 1–1 (40) självmål, 1–2 (77) Niklas Holm, 1–3 (91) Martin Elffors.