Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tre män anhållna för människorov – polisen söker försvunna 19-åringen

 
Mordet på Tova Moberg
Visa alla artiklar

19-åriga Tova från Njutånger, söder om Hudiksvall, har anmälts försvunnen och söks av polis och anhöriga. Tre män sitter anhållna för människorov.

Sökandet efter Tova från Njutånger har pågått hela dagen och polisens presstalesman säger att sökandet kommer att fortsätta även i natt. Bland annat med hjälp av sjöpolis.

TV: Vi sände live från polisens sökområde:

Här uppdaterar vi med den information vi fått fram:

Vid lunchtid uppgav polisen att de fortsatt har flera patruller på plats i området söder om Hudiksvall för att söka efter den försvunna Tova, 19 år. Sökandet sker med hjälp av hundar och helikopter mellan Njutånger och Forsa. En gård i Forsatrakten är avspärrad och den undersöks just nu av polis. Runt den pågår också eftersök med hund.

– Sedan undersöker vi också ytterligare ett område i närheten, säger Christer Nordström, som är polisens presstalesperson.

Vid 14.30 på eftermiddagen så var det poliser och hund som sökte av ett område norr om riksväg 84. Ett bergigt område man bland annat kommer till om man åker förbi Hedebacken.

Vår reporter på plats berättar att poliserna söker i ett brett område, men att de tagit extra hjälp i området vid en mast norr om riksväg 84 där det är stenigt och bergigt. I närheten finns också ett grustag.

Polisen har också hundförare på plats som söker på södra sidan av riksväg 84 vid Medskog.

Det är i nuläget inte aktuellt att koppla in Missing People i sökandet, men det kan bli aktuellt senare förklarar presstalespersonen.

Det har kommit in tips under måndagen och utredare jobbar med att kontrollera de uppgifter som kommit in.

– Vilka uppgifter som framkommit i tips eller genom de tre som sitter anhållna vill vi inte uppge för att inte skada utredningen, säger Christer Nordström.

Här kan ni höra en intervju där polisens presstalesperson vid 16.30-tiden på måndagen kommenterade utredningen .

Tre män i 20-årsåldern sitter anhållna för människorov på den 19-åriga kvinnan från Njutånger som varit försvunnen sedan lördag kväll.

– Vi har tre anhållna men det är åklagaren som fattar beslut kring dem, så vi väntar på det, säger Christer Nordström, men tillägger att han inte har tillgång till några uppgifter om att misstankarna mot de anhållna stärkts eller försvagats sedan de anhölls natten mot måndagen.

Under natten mot måndagen ska polisen ha fått fram uppgifter som gjorde att man beslutade att hämta in de tre misstänkta männen till förhör. Efter de förhören annhölls männen av åklagare.

TV: Se vår tidigare livesändning från polisens sökområde:

Sökandet är koncentrerat till en fastighet söder om Hudiksvall. Polisen har spärrat av ett område och använder hundar i sökandet.

Vid lunchtid på måndagen började även polisens tekniker att arbeta på platsen.

Läs även (för Pluskunder): Klasskamrater informerades om 19-åringens försvinnande: "Stämningen är tryckt"

TV: Intervju med polisens presstalesman Mikael Hedström:

Polisens presstalesman Mikael Hedström uppger strax före lunchtid att sökandet efter 19-årga Tova fortsätter och polisen är beredd på att sökandet kan ta ytterligare tid. Inriktningen på sökandet är att hitta den försvunna kvinnan vid liv och att väderleken gör att förutsättningarna är förhållandevis goda.

Enligt SVT ska en sjöräddningshelikopter från Göteborg vara på väg för att söka i vattendrag i området. Sammanlagt ska ett femtiotal poliser vara inkopplade i sökandet.

TV: Polisen har tagit in hundar i sökandet efter 19-åringen:

– Vi har fått uppgifter om att midnatt är den sista gången hon har setts, säger Matilda Isaksson, befäl vid polisens regionledningscentral.

Polisen har positionerat den mobiltelefon som hon ska ha haft på sig vid försvinnandet, men man är försiktig med att gå ut med några mer detaljerade uppgifter kring vad den positioneringen har gett.

– Vi har en mobilposition, den informationen ingår i den informationsinhämtning som vi jobbar med nu, säger Matilda Isaksson.

Kontakta oss: Vet du mer om den försvunna kvinnan?

– Vi tar jättegärna emot tips om man har någon information om var hon kan befinna sig eller om man har sett henne, säger Matilda Isaksson.

Har ni något signalement?

– Nej, då vi inte vet hur hon har varit klädd vid försvinnandet.

Kvinnan har ljus hy och blont hår. Den som har tips att ge kan ringa Gävleborgspolisen på nummer 114 14.

Se vår livesändning där måndagens sökande efter Tova summeras:

Läs också: Misstänkt förnekar brott i förhör – åklagaren: "Det är ett pågående människorov"

Advokaten om brottsmisstankarna: "Klart att det är en pressad situation för honom"