Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tre lastbilar i trafikolycka på E4 – räddningstjänsten uppmanar till försiktighet

Vid klockan 08.30 på onsdagsmorgonen larmades räddningstjänsten om en trafikolycka på E4 söder om Ljusne. Tre lastbilar var inblandade men ingen person ska ha skadats i samband med olyckan. Räddningstjänsten uppmanar till försiktighet på vägarna.

Annons

TV: Se vår livesändning från platsen

Olyckan ska ha ägt rum på E4 en och en halv kilometer norr om Norrbränningen, strax söder om Sörljusne, i norrgående riktning. En av lastbilarna, som körde i riktning mot Söderhamn saktade in för att svänga av vägen, blev då påkörd av en bakomliggande lastbil som inte hann bromsa.

Lastbilen som inte hann stanna blev i sin tur påkörd av en annan lastbil då föraren stannade intill vägen. Det handlade då om en lättare krock då en backspegel fått en smäll.

Ingen person ska ha skadats i samband med olyckan. Men då det är halt och ett snöväder på ingång uppmanar räddningstjänstens insatsledare till försiktighet på vägarna.

Under onsdagsmorgonen utfärdade SMHI en klass 2-varning för kraftigt snöfall som kan ge 30-50 cm, lokalt mer. Under natten till torsdag förväntas dessutom frisk ostlig eller nordostlig vind som kan ge problem med drivbildning.

Under räddningsarbetet påverkades trafiken mellan trafikplats Tönnebro och trafikplats Sörljusne, i norrgående riktning, men ska nu flyta på igen.