Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tre jubileer kommer att firas under Loosveckan

/

Tre jubileer kommer att firas under Loosveckan i juli.

Annons

Programmet för årets Loosvecka, som arrangeras den 11 till 20 juli, är nu spikat.

I programmet är mycket sig likt från tidigare år. Gruvan, Brynsågen, Lotta-Boden och Röda Korset har sina egna dagar. Traditionellt blir det också hembygdsfest på Gammeltomten, badardag i Dåasen och hantverksdag i Fågelsjö. Vandring i kyrkomiljö och vandring till Hästskovallen är också inslag som förekommit i tidigare års program.

Nytt för i år är tre jubileer, som kommer att firas under veckan.

Det är i år 400 år sedan den första svedjefinnen slog sig ned i trakten. Det firas med en rundtur till de äldsta finnbosättningarna i trakten samt en jubileumskonsert i Los kyrka.

Återvändardagen i Hamra, då det bland annat bjuds på tipsrunda och öppna hus o skolan, hos Besparingsskogen och i Finnmarskapellet, finns också med i programmet.

100 år fyller Loos IF och Loosbagarn. Loos IF firar detta med knallemarknad och veteranmatch på Nickelvallen. Senare på dagen blir det sommarkonsert med operasolister och gästmusiker, vilken avrundas med en konsertsupé. Loosbagarn håller öppet hus en dag under veckan. Då kommer det att bjudas på provsmakning och fika.

I övrigt står boulespel på Nickelvallen, sommarpyssel i prästgården, filmvisning med slädhundar och säljakt, Mackens dag, kvällsbio, loppis, bastubad vid Kvarnsjödammen, grillafton, utställningar med gamla dockor, konst och antikt samt logdans på programmet.

Annons