Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tre förslag om skolbudget

I utbildningsnämndens arbetsutskott sitter fem politiker. Ändå blev det tre linjer som gällde när budgeten för 2012 behandlades.

Annons

Så utgången inför nämndsbeslutet 28 september känns oviss.

Problemet för nämnden är att den senaste åtgärdslistan på 7,7 miljoner kronor inte ryms inom budgetramen för 2012. Det fattas 4,3 miljoner kronor.

– Jag ser ingen möjlighet att vi ska få mer pengar när kommunen är på väg att få ett resultat i år som i bästa fall hamnar runt 2 miljoner kronor på sista raden, säger utbildningsnämndens ordförande Malin Ängerå.

Conny Englund (V) och Marie Mill (SRD) ser en budgetförstärkning så viktig att de i arbetsutskottet föreslog att utbildningsnämnden ska begära även de 4,3 miljoner kronor som fattas hos kommunfullmäktige.

Utbildningsnämndens vice ordförande Mia Sparrow (FP) och László Gönczi (MP) vill gå ett steg längre och sa att de kommer med ett eget förslag i samband med nämndssammanträdet den 28 september.

– Med den här summan känns det lite som att sätta upp fingret i luften och känna åt viket håll det blåser, säger Mia Sparrow.