Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tre ess i frän fyra?

Spelet kan börja i tuffa hälsingefyran.
Frågan är om södra hörnan har några ess i leken?
Som ett stabilt Edsbyn med sin starka defensiv.
Eller ett mindre svajigt Arbrå med breddad trupp.
Men mest troligt unga vassa Bollnäs som ett av de tippade topplagen.

– Det här blir ett getingbo, jag tror inte något lag sticker iväg i år.

Edsbyns spelande tränare (andra säsongen) Christian Fagerhov tror på en tät serie med många möjligheter.

Även om den reslige mittbacken, som de flesta, håller Kjell Roséns kraftigt förstärkta "Real Trönö" som huvudfavorit.

– Jag tror allmänt på södra Hälsingland, och vi siktar på att etablera oss bland de fem första åtminstone.

Med en grundbult i rutinerade (tidigare Falun, Slätta, Kvarnsveden) målvakten Micke Viklund har Edsbyn under försäsongen främst visade kvalitet i en stark defensiv.

Med måltorpeden Andreas Sipuri exporterad till Östersund (och ettan) är den offensiva slagstyrkan mer otydlig – än så länge. På sikt tror "Fagge" på en ung trio talanger på topp – Martin Söderberg, Viktor Bergstrand och Jonathan Lindh.

– Där finns stor potential, bara att hoppas de kan kliva fram under säsongen. Tryggheten bakåt gör också att de vågar dra på framåt.

Svajigt var ett nyckelord för Arbrå under fjolåret – trea i tabellen efter våren men sjua till slut.

– Avstängningar, skador och tappade sugar frestade på med en väl tunn trupp. Det ser betydligt bättre ut i år, det finns mer att jobba med, säger Micke Rosén som förutom en breddad trupp också kan falla tillbaka på ett samarbetsavtal med Växbo.

I en given nyckelroll finns dubbelsatsande Viktor Roos – talangen som dels lirar som måltjuv på topp i Arbrå och samtidigt försöker ta plats som mittback (!) i Östersund.

– Han går fotbollsgymnasiet där och kan dubblera, men jag ser honom gjuten som forward med spetskvaliteter, säger Rosén, med ambitionen att bibehålla en jämn nivå över hela säsongen.

En säsong där Arbrå under våren spelar samtliga hemmamatcher på Solrosens IP.

Solrosen har också blivit ett andra hem för Bollnäs unga hungriga garde – ungefär samma gäng talanger som inte riktigt räckte till i trean men som sannolikt blir att att räkna med på allvar i trean.

– En bra dag kan vi slå alla lag i fyran, därmed inte sagt att vi ska vinna serien. Det är en svår uppgift, men inom tre-fyra år ska vi absolut vara tillbaka i trean, säger Anders "Lillis" Persson som, tillsammans med gamle backprofilen Anders Ungman, gör sin andra säsong som tränare.

– Kanske den bästa bredden i truppen, vi står inte och faller om det fattas några spelare. Det kan bli viktigt i längden.