Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tre delar som stärker Söderhamn

Svar till En väljare som bidragit (30/9).
Det är flera saker som ska samverka för att vända en negativ trend. Ett varumärkesbyggande är en viktig del av det.

Den varumärkesplattform som ett enigt kommunfullmäktige antog i våras är en del av det. Dess tre delar, skärgården, entreprenörskap och ett flexibelt lärande kommer tillsammans att stärka vår kommun.

Skärgården vi har är unik med sina soltimmar, de 500 öarna och sin tillgänglighet. Satsningen på entreprenörskap ända ner i förskolan och upp genom åldrarna kommer också att på sikt göra att det kommer att bli lättare att inte bara kunna tänka sig att hitta ett jobb utan också att hitta på ett jobb och gå till eget företagande. Vi behöver fler företag. Det flexibla lärandet för att kunna möta arbetslivets behov är också oerhört viktigt.

Vi går nu in med ansökningar för att säkerställa utbildningsbehovet av vindkraftstekniker igen och förutsätter att myndigheten beviljar den. Detta som ett exempel. Att vara på tå för att möta behoven från arbetslivet är viktigt.

Det handlar också i hög grad också om vår självbild att vända en trend. Vårt utmärkta geografiska läge där vi med 90 minuters resa når en hyfsat stor arbetsmarkandsregion och två universitet och en högskola är också en framgångsfaktor.

Informationstavlor är en av många saker som kan hjälpa oss att få in fler besökare till Söderhamn. Men viktigare är att vi blir fler som pratar gott om vårt Söderhamn, gynnar vår egen handel och sprider bilden av allt det som är bra och utvecklas åt rätt håll, så vänder vi trenden – tillsammans!

Sven-Erik Lindestam (S)

kommunstyrelsens ordförande i Söderhamn

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel