Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tre av tre för Team Hudik

Tre matcher – tre vinster. Säsongen kunde inte ha börjat bättre för Team Hudik

Annons

På fredagskvällen inkasserade Team Hudik sin tredje raka vinst i damtvåan då de besegrade gästande Alnö med 3–2 (2–1).

– Alnö är det i särklass bästa lag vi mött i serien. De spelar fin fotboll. Inga långa bollar utan spelar sig ur varje situation, säger Team Hudiks tränare Kåge Pettersson.

Direkt från start hade Team Hudik lite svårt att få tillbaka bollen av Alnö, men det tog inte många minuter innan tjejerna hade kommit på hur de skulle överlista dem.

Team Hudik fick mer och mer kontroll på bollen, och i tionde minuten fick Frida Hellberg tag på bollen på högerkanten, och hade sen rena autostradan in på mål och 1–0 var ett faktum.

Bara fem minuter senare fick Malin Jonsson bollen mitt på planen, och drog iväg i en riktig solokörning, rakt genom hela Alnös backlinje, och ökade på Team Hudiks ledning till 2–0.

Team Hudik hade några fler halvchanser innan gästande Alnö, i den 43:e minuten, reducerade till 2–1 på en av deras enda riktiga målchanser.

Andra halvlek inledde Team Hudik i högt tempo. De gjorde attack efter attack mot Alnös mål, innan Malin Jonsson, i den 51:a minuten äntligen fick utdelning när hon dundrade in 3–1-målet.

I det läget såg det ut som om Team Hudik gick mot en stensäger seger. Men i stället var det Alnö, som i den 62:a minuten lurade bort Beatrice Norberg i Team Hudikmålet, och enkelt kunde lägga in 3–2.

Men fler mål blev det inte. Matchen slutade 3–2 till Team Hudik. Den tredje matchen i serien, och den tredje vinsten.

– Det kan inte bli bättre, säger Kåge Pettersson.

– Men vi skulle ha avgjort i första. Tjejerna har gjort en kanonmatch, fast de fick jobba för poängen. Jag tror att Alnö kommer att vinna många matcher om de spelar som de gjorde i kväll. De är ett bra lag, men inte bättre än oss hoppas jag.