Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Travet satsar på ponnykuskarna

/
  • Här kommer tre av Hagmyrens ponnytravekipage stretande i snön på travbanan. Från vänster Johan Olsson/Filur av Björkebo, Thelma Eldh/Dalsgårds Kalypso, och Lisa Gilljam/Talls Pysen.
  • Madelene Eriksson och hennes A-ponny Gervalds Blixten laddar upp inför träningen. Blixten var Sveriges vinstrikaste A-ponny under 2011.

Svenskt trav, Wången och landets travbanor gör gemensam sak för att öka intresset för travsporten.

Annons

En ponnychampionatkusk från varje bana som bjuds in till ett ponnytravlandslagsläger, Ponnyelitveckan, med allting betalt. Det ska locka fler ungdomar till ponnytravet.

Hagmyren är en av de banor som är med i travsatsningen som riktar sig till ungdomar som kör A- eller B-ponny.

Meningen är att ponnytravkuskarna ska köra lopp på sina egna hemmabanor. De ungdomar som har tagit flest antal segrar i vid sina respektive hemmabanor under 2012 får den unika möjligheten att delta i ett ponnytravlandslagsläger, Ponnyelitveckan. Där får deltagarna, resor, mat, uppehälle och utbildning av kända travprofiler under en veckas tid.

För att finansiera detta lägger Svenskt trav, Wången och banorna 5 000 kronor var, totalt alltså 15 000 till varje championkusk.

Hagmyren är i dagsläget runt 20 ponnytravkuskar. Och de finns många tillfällen för Hagmyrens ponnykuskar att samla championatpoäng.

– Totalt kör vi tio lopp tillsammans med stora travet. Fem för kategori A och fem för kategori B. I fjol körde vi tre lopp med stora travet, så det är en stor ökning sen i fjol, säger Susanne Sjödin, ordförande i Hudiksvalls ponnytravklubb.

Dessutom kommer man att köra två heldagar, en den 20 maj, och en i september, med bara ponnytrav.

Av klubbens kuskar har Therese Forsström och Ida Hellberg tagit var sin vinst hittills i år.

Mer läsning

Annons