Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Travet får ny sportchef

/

Trav Gävleborg har fått en ny sportschef. Det är 34-årige Johan Lindberg, ursprungligen från Skellefteå, som 1 januari tillträder som sportschef för Trav Gävleborg, samarbetet mellan Bollnäs, Gävle och Hagmyrens travbanor.

Annons

Johan Lindberg började sin yrkesverksamma karriär som journalist på Västerbottens Folkblad. 1998 flyttade han till Stockholm och började jobba på ATG med att bygga upp det som i dag är Kanal 75. Sedan sex år är han huvudredaktör för tv-sidan.

– Vi är glada att kunna knyta Johan Lindberg till oss. Med den breda erfarenhet han har från Kanal 75 blir han ett utmärkt tillskott, säger Tommy Ljunggren, projektledare för Trav Gävleborg, i ett pressmeddelande.

– Det finns en enorm tradition i bygden, och väldigt fina anor. Jag tror att det är ett jobb som passar mig mycket bra, och ett jobb som man kan göra mycket roligt med, säger Johan Lindberg, som erkänner att det trots allt har varit ett svårt beslut att ta.

– Jag har ett superroligt jobb på Kanal V75, och det har inte varit lätt att bestämma sig. Det har varit som att välja mellan himmel och paradis. Men när jag nu fattat beslutet känns det otroligt roligt.

Johan Lindberg säger att han blev förälskad i travsporten som ung, och en av hans mål är att få fler att upptäcka travet.

– Återväxten är enormt viktig. Vi måste se till att så många unga som möjligt kommer in, och drar med sig andra.

Mer läsning

Annons