Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tränartalangen tog emot stipendium

/
  • Hagmyrens Erik Holm är årets vinnare av Järvsöfaks ungdomsstipendium.

Till hösten väntar studiebesök i USA och sedan utbildning för att bli proffstränare.
Men årets mottagare av Järvsöfaks ungdomsstipendium, Erik Holm, har redan en egen verksamhet.
– Tanken är att jag ska dra i gång det egna ännu mer, säger 22-åringen.

Annons

Erik Holm, 22, är i dag lärling hos Hagmyrentränaren Mathias Andersson. Där är han tre dagar i veckan och deltar i verksamheten. Parallellt kör han sin egen verksamhet på familjens gård i Näsviken.

Vid midsommartravet på Hagmyren fick han ta emot Järvsöfaks ungdomsstipendium som delas ut till en person under 25 år från Hagmyrens område.

– Det var jättekul att få det. Sånt där är ju aldrig väntat, jag hade sökt men la ingen större vikt vid det. Men roligt att få det, säger Erik Holm som förutom äran fick ta emot en prissumma på 20 000 kronor.

Stipendiet är öronmärkt för att användas till utbildning eller studiebesök. Till hösten planerar Erik Holm att åka till USA.

– Jag är intresserad av att titta på amerikansk travsport och ser hur det går till där borta, säger han.

Blir det ett besök hos Åke Svanstedt?

– Det skulle jag kunna tänka mig att det blir. Jag vill se Takters gård också. Det hade varit kul att se hur dom jobbar. Jag åker nog till hösten när Breeders Crown är i gång där. Jag får kolla lite hur gårdarna ligger.

Erik Holm har en egen verksamhet på familjens gård i Näsviken. Där har de redan 30 hästar och den stora höjdpunkten för året var när hans egentränade femåring Ima Christin vann ett lopp i Rättvik.

– Det är det största tävlingsmässigt. Annars är väl höjdpunkten att jag fick det här stipendiet, säger Erik Holm.

Förutom USA-resan är tanken att han ska påbörja proffstränarkursen på Wången framåt hösten, med målet att ha tagit proffstränarlicensen i november.

– Då är det tänkt att jag ska köra fullt ut med min egen verksamhet. Jag kommer i så fall att ha licens på Hagmyren men vara ute på familjegården i Näsviken, säger han.

Mer läsning

Annons