Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Torstemos sköna derbyskräll: "Känns verkligen bra, det har strulat hela året"

Var det väntat att Jan-Olov Persson skulle ta hembåda kriteriefinalerna, så kom Niclas Torstemo-tränade Pydins andraplats i Derbyt som en glad överraskning.
Inte minst för Niclas som valde att se loppet hemifrån.

Annons

– Ja, det känns verkligen bra. Det har strulat hela året och han har fått väldigt dålig utdelning, säger Niclas efter andraplatsen värd 375 000 norska kronor som gjorde att Pydin mer än fördubblade sin prissumma.

Efter en snabb start till rygg ledaren, kunde körande Ove A Lindqvist snirkla sig ut på upploppet och knipa andraplatsen bakom vinnande Ingbest. Pydin hade vid seger gett över 90 gånger pengarna.

Hagmyrens Nicklas Torstemo kunde räkna in 375 000 norska kronor hemifrån TV-soffan.

– Ja, folk glömmer fort. Han var trots allt halvfavorit i Svenskt Kallblodsderby, påminner Niclas.

Den gången fick han emellertid ingenting med.

– Jag vet inte vad det var med honom den dagen, han var trött tidigt och hade kanske bara en dålig dag för han har varit fin både före och efter den starten, säger Niclas.

Till norska derbyt kvalade han in via en fjärdeplats.

– Han kördes snällt då och var inte alls trött i mål, däremot fick han ett dåligt spår i finalen, fortsätter Niclas.

Det visade sig inte spela någon roll för Pydin öppnade vasst längst ute på vingen och Ove A Lindqvist placerade honom direkt i rygg på ledaren. Medan flera konkurrenter galopperade bort sig under vägen visade Pydinatt det här var hans dag och med lite tidigare lucka hade han även kunnat vara med och stridit om segern.

Var det några ändringar till den här starten som gjordeatt det fungerade?

– Nej, ingenting förutom att han gick med ett halvstängt huvudlag, förklarar Niclas som själv unnade sig en helg på hemmaplan.

– Jag skickade Anna med Jan-Olov Perssons hästbuss i fredags och tänkte själv åka med Ove A och Ulf Ohlsson, men då hade jag inte kommit hem förrän 05.00-06-00 måndag morgon och det kändes lite tungt när jag samtidigt har fem starthästar på lunchen, avslutar Niclas.

Mer läsning

Annons