Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Succé för Sleipnerdagarna: "Skönt att klara 5 000 besökare"

/
  • Totalt 5 000 besökare gästade Sleipnerdagarna i Bollnäs under måndagen och tisdagen.

5 000 besökare, två superhästar och fina framgångar för Hälsingland.
Trav Gävleborgs sportchef Mathias Gustafsson kunde inte vara mer tillfreds med Sleipnerdagarna i Bollnäs.
– Vi är jättenöjda, säger han.

Annons

Mathias Gustafsson hoppades på 5 000 besökare när Bollnästravet bjöd in till Sleipnerdagarna i måndags och tisdags.

Med en kombination av stjärnhästarna Lannem Silje och Månprinsen A.M. och strålande väder gick förväntningarna i uppfyllelse – trots hård publikkamp med ett visst U21-landslag som vann EM-guld i Prag på tisdagskvällen.

– Det är skönt att vi klarade 5 000 besökare trots tuff konkurrens med U21 och jag tror att vi hade kunnat ha ännu mer folk om Sverige inte spelade final. Men det spelar ingen roll, vi är jättenöjda, säger Mathias Gustafsson och hyllar kallblodsföreningen och medarrangören Sleipner.

– Sleipnerföreningarna är jätteviktiga. Utan dem skulle vi inte klara av att arrangera de här dagarna. Det märker vi dels med deras kringaktiviteter runt banan, men speciellt med våra norska kollegor som kommer hit och är nöjda med mottagandet.

Av många höjdpunkter – vad var gräddan de här dagarna?

– Det är roligt att stjärnhästarna Lannem Silje och Månprinsen A.M. levererar, de är publikfavoriter verkligen. Jag vet inte om Månprinsen har varit så fin som han var i tisdags, säger Mathias Gustafsson.

– Men jag måste ändå lyfta fram våra lokala förmågor som Hulte Nova som vinner sto-SM och så Järvsö Tore, med Jan-Olov Persson, som vann Prinsessan Madeleines Pokal. Två av de absolut största loppen går till Hälsingland och det är fantastiskt roligt för hela regionen som håller på med det här.

Hur är statusen för kallblodstravet i Hälsingland i dag?

– Det är jättestort. Bollnästravet har flest kallblod i hela landet om man jämför med antalet hästar på banorna. Vi har Jan-Olov Persson som är överlägset bästa kallblodstränaren i Sverige och han är viktig för hela Hälsingland, han drar med sig många.

Nästa stora travdagar i Hälsingland blir V75 och V64 på Hagmyren 25–26 juli. Därefter följer V64 och 60-årsjubileum för Bollnästravet, där Jennifer Tillman hyllas med ett eget lopp, i augusti och V75 i september – även det i Bollnäs.

Går det att toppa Sleipnerdagarnas succé?

– Det är svårt att säga att det ska bli ännu bättre, de hästar vi fått se nu två kvällar i rad är hästsport i världsklass. Men jag är övertygad om att vi kommer få se många fina hästar på de stora dagarna vi har kvar, säger Mathias Gustafsson.

Mer läsning

Annons