Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Största segern i karriären

Hagmyrenamatören Mathias Andersson tog årets hittills största seger vid Gävletravets V64-tävlingar under tisdagen då hans Lucky Luke Zenz vann finalen av Trav Gävleborgs montéserie.

Annons

Jennifer Persson satt i sadeln och från ledningen var ekipaget helt överlägsna sina konkurrenter.

– Gud, vilken häst! Han bara sög tag i grejorna och han visade en grym styrka. I kvalet var han lite oinspirerad, men nu var det bara att åka med. En stor seger för mig då jag inte tidigare segrat i ett lopp med 75 000 kronor till vinnaren, sa Jennifer.

Lucky Luke Zenz vann sin montédebut på 1.14,2a/2 140 meter och tränare Andersson var givetvis nöjd.

– Jag har haft en fin känsla för att han skulle klara sig bra i monté. Han är välmusklad och har ett passande steg för disciplinen. Jag är inne på att prova honom i monté i Frankrike i vinter, sade Mathias.

Magnus Träff, Järvsö, har haft ett fantastiskt år hittills som amatörtränare och vid Gävletravets tävlingar ordnade Sugar Daddy stallets tolfte seger. Sören Eriksson provade för ledningen in i den första svängen, men fick nöja sig med rygg på ledande Joe Rivner. Kort före mål fick ekipaget fritt spelrum och då sköt Sugar Daddy till sylvasst och segern blev trots den sena luckan tämligen enkel på 1.14,6/2 140 meter. Segern var värd 25 000 kronor och Träffs hästar har hittills i år sprungit in nästan 600 000 kronor.

Mer läsning

Annons