Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Narold Vox – en av favoriterna på hemmaplan: "En social och trevlig häst"

/

Narold Vox var Bollnästravets vinstrikaste häst 2015.
Förra helgen slutade han tvåa i guldfinalen på Solvalla och lär bli an av favoriter i gulddivisionen vid lördagens V75 på hemmabanan. Men motståndet är tufft.
– Formen är fin och han möter bra hästar, säger tränaren och ägaren Krister Jakobsson.

Annons

Att Narold Vox ska kunna springa hem gulddivisionen på hemmabanan i råder det ingen tvekan om. Favorit lär Robert Strömbergs On Track Piraten vara, men när Bollnästravet på lördag arrangerar V75 hoppas tränaren Krister Jakobsson att Narold Vox kan behålla formen.

– Vi får se hur loppet blir kört och hur han kan öppna. Det har varit lite av en akilleshäl, att han varit lite dålig från start. Vi ska göra några ändringar innan start så får vi se. Men formen är fin och han möter bra hästar, säger han.

Läs mer: Årets andra seger för Jakobssons storstjärna

Att formen är fin visade Narold Vox inte minst i lördags då han slutade tvåa i guldfinalen på Solvalla. Då satt Johnny Takter i sulkyn men i Bollnäs blir det Ulf Ohlsson som styr. Så som han gjort majoriteten av gångerna Narold Vox tävlat.

Vad är det som gör att Ohlsson och Narold Vox passar bra ihop?

– Jag vet inte riktigt, Ulf Ohlsson passar väl bra med alla hästar. Han är duktig och en av landets bästa kuskar som får snurr på alla hästar, säger Krister Jakobsson.

Narold Vox blev Bollnästravets vinstrikaste häst förra året. Men Krister Jakobsson menar att det kunde blivit ännu mer än de 556 000 kronorna hästen sprang in 2015.

Läs mer: Ulf Ohlsson om Narold Vox: "En riktig hedershäst"

– Det var väl rätt så bra, men vi hade säkert kunnat köra in mer pengar. Vi matchade under korta distanser och fick inte till det riktigt. Hade vi matchat mer på längre distanser hade det kunnat bli bättre, men det var en medveten satsning så det är inte så mycket att säga om.

Vad säger du om starten på 2016 då?

– Den har varit bra tycker jag. Han startar i tuffa gäng i gulddivisionen varje gång och han gör det bra.

Krister Jakobsson är både tränare och ägare av Narold Vox. Men han äger inte hästen ensam, Narold Vox är en viktig del av familjen.

– Föräldrarna är ägare till hälften och han har betytt mycket för oss. Han ger oss extremt mycket. Han har gått igenom klasserna i lagom takt och utvecklas hela tiden, säger Krister Jakobsson.

– Också är det en social och trevlig häst. Det gör ju inte saken sämre, säger han.

Gulddivisionen på lördag är V75-3.

Mer läsning

Annons