Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Leave The Dream vann lunchtravet på rekordtid

En amatör från Färila stal showen vid Bollnästravets lunchtrav.
Leave The Dream putsade sitt rekord med två (!) sekunder.
– Jag vet att det är en fruktansvärt bra häst, sa Daniel.

Annons

Daniel Selin plockade ut egen tränarlicens så sent som i december förra året och 27-åringen har fått en flygande start på travbanan. Hans hästar har på 28 starter varit bland de tre främsta 13 gånger och stallets fjärde seger ordnade alltså Leave The Dream vid Bollnästravets lunchtävlingar under måndagen.

– Jag visste att han hade riktigt fin form för vid segern på Hoting för två starter sedan var han riktigt bra och senast fick vi fritt alldeles för sent, sa Selin.

Ekipaget hade spår ett i startvolten, men Noel Palema och Peter Eriksson, som oftast kör Daniel Selins hästar i lopp, snuvade Leave The Dream på ledningen.

– Jag bommade starten rejält, men gick ut direkt och försökte köra mig till spets. Jag sa också till Peter att det är ingen idé att du svarar, men han bara flinade och körde vidare.

Daniel valde sedan ett offensivt upplägg utvändigt om ledaren och i utgången av sista sväng kopplade Leave The Dream segergreppet på Noel Palema.

– Han bara stack i väg när jag begärde lite av min häst och då kunde jag inte låta bli att vända mig om och flina åt Peter.

Peter Erikssons Noel Palema svarade också för en fin insats som tvåa och Bollnästränaren hade precis som Selin glimten i ögat när duellen kom på tal.

– Båda hästarna gjorde riktigt fina lopp, men nu får man väl höra det här av Daniel resten av livet, sa Eriksson.

Selin var inte sen att haka på när det kom till ämnet munhuggning.

– Det kan han räkna med kallt. Nästa gång släpper han nog ledningen…

Leave The Dream vann på 1.15,3/2 140 meter, vilket var en putsning av det gamla rekordet med drygt två sekunder, och segern var värd 30 000 kronor.

– Lämpligt, sa Selin och flinade när segerchecken diskuterades.

Hemmaseger blev det också då Tomas Pettersson spårade hela vägen med Ajlexes Samba Pati, men dagens främsta tvåbenta aktör var Hagmyrens Jan-Olov Persson som vann tre lopp. Både Järvsö Blomster och Järvsö Magda höll undan från ledningen efter hårda upploppsstrider innan Järvsö John i överlägsen stil tog karriärens första seger.

Mer läsning

Annons