Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Krossad ryggkota efter montéolyckan på Hagmyren

/
  • Emma Mattsson lade själv upp en bild på sitt instagramkonto från sjukhussängen. Bilden är publicerad med Emma Mattssons tillstånd.   Foto: Instagram

Efter 50 minuters väntan på ambulans fördes montéryttaren Emma Mattsson till sjukhus efter gårdagens olycka på Hagmyren. På sjukhuset konstaterades att en ryggkota var krossad. Nu väntar operation för Mattsson på onsdag.

Annons

Söndagens tävlingar på Hagmyren blev olycksdrabbade. Först orsakade ett totoavbrott en försening på 45 minuter och därefter inträffade den svåra olyckan för Emma Mattsson och hästen Argelato.

Läs mer: Hagmyrens V4 bjöd på dramatik

– Han satte av i gallopp och jag fick inte stopp på honom. Därefter tvärvände han i kurvan och bröt ut, berättar Mattsson.

Hon kastades av hästen och blev därefter liggande i 50 minuter i väntan på ambulans. Anledningen till den långa väntan var enligt travets sportchef Mathias Gustafsson att det inträffat en svår trafikolycka samtidigt.

– De rapporter vi fick var att ambulansen var på väg från Hudiksvall men behövde prioritera om eftersom det inträffat en svår olycka där det fanns medvetslösa. Tragiskt nog blev det också en dödsolycka.

– Vi uppfyller de krav som vi har från Svensk travsport och vi hade sjukvårdare på plats som kunde ta hand om Emma, säger Gustafsson.

Läs mer: Kvinna död i trafikolycka på E4 – lastbilschaufför anhållen

Ambulansen som sedan kunde hämta Mattsson kom från Söderhamn efter lång väntan.

– Jag fick sjukvårdshjälp på plats. Hon jobbade vanligtvis på akuten, så hon visste att det bara var att ligga still. Men jag hann bli kraftigt nedkyld trots filtar och jag hade väldigt dålig blodcirkulation även senare på kvällen, säger Mattsson.

Hon fördes därefter Hudiksvalls sjukhus där det konstaterades att en ryggkota var krossad. Vid lunchtid på måndagen fick Mattsson beskedet en operation i Uppsala väntar.

– Som det ser ut nu blir det på onsdag. Jag vet inte mer om ingreppet än att kotan måste stabiliseras, säger Mattsson.

– Emma är en tuff tjej med glimten i ögat. Vad jag har förstått har hon den biten kvar. Vi hoppas att allt går bra för henne, säger sportchefen Gustafsson.

Mer läsning

Annons