Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Känner mig jättestolt"

/
  • Jennifer Tillman kan snart åka hem till Bollnäs och försöka vinna sitt eget lopp.

Jennifer Tillman hyllas i sommar med ett eget lopp på Bollnästravet.
Elva kvinnliga körsvenner ska då försöka besegra Elitloppsdeltagaren.
– Jag känner mig jättestolt, säger Bollnästjejen.

Annons

Jennifer Tillman blev tidigare i år historisk då hon som tredje kvinnliga körsven i Elitloppets historia vann ett av försöken i världens största sprinterlopp.

Nu är det också klart att hon kommer att hyllas med ett eget lopp i samband med Bollnästravets 60-årsjubileum den 14 augusti. Bakom idén Jennifer Tillmans utmaning står Trav Gävleborgs sportchef Mathias Gustafsson.

– Jennifer gjorde väldigt god reklam för travsporten i samband med Elitloppet och hon är också en viktig förebild för andra tjejer inom travet. Det känns väldigt roligt att uppmärksamma Jennifer på det här sättet, säger Mathias.

Jennifer som är uppväxt i Bollnäs, där hon också tog sina första licenser inom travsporten, flyttade efter gymnasiet söderut och hon ser fram emot att komma hem igen för sitt eget lopp.

– Det ska bli otroligt roligt och för mig är det här sjukt stort och ett bevis på att jag lyckats med någonting bra. Bollnäs är fortfarande hemma för mig, säger Jennifer.

Loppet är utskrivet för hästar som tjänat från 50 001 kronor upp till 175 000 kronor och dessa kommer att köras av tolv kvinnliga körsvenner. Jennifer själv kommer tillsammans med Södra Hälsinglands Travsällskap att få vara med och bjuda in sina konkurrenter till loppet med 40 000 kronor i förstapris. Hemmatränaren Therese Hyllsjö, Hagmyrens Linda S Hedström och Bergsåkers Elin Gustavsson har redan tackat ja till att försöka besegra Elitloppsdeltagare Tillman.

– Men jag kommer inte att ge mig frivilligt utan ska satsa allt för att försöka vinna mitt eget lopp, säger Jennifer.

31-åringen som för övrigt kommer att vara i hetluften redan på fredag i TV4:s nya storsatsning Stjärnkusken där hon tillsammans med Erik Adielsson agerar tränare till kändisar som Patrik Sjöberg och Camilla Henemark.

– Jag tror att det kommer bli väldigt underhållande för det har varit väldigt roligt under inspelningarna och det ska bli spännande att se hur programmet tas emot av tv-publiken, säger Jennifer.

Mer läsning

Annons